Aantal personen: 4
1 kleine komkommer
1 rode ui
1 theel sambal oelek
1 eetl citroensap of azijn
500 gr shoarmavlees
2 eetl zonnebloemolie- of olijfolie
4 tortilla‘s,doorsnee 25 cm (kant en klaar in pak)
4 eetl pittige (hot) tomatenketchup of currysaus
100 gr veldsla of rucola
4 eetl knoflooksaus
Voorbereiden:
Schil de komkommer en rasp deze grof of hak hem in kleine stukjes.
Pel de rode ui en snipper deze.
Meng de komkommer met de rode ui, sambal oelek en citroensap.
Roerbak het shoarmavlees 12 minuten in de hete olie totdat het gaar is. Leg de tortilla‘s even in een warme oven of hete koekenpan zodat ze soepel worden.
Bereiden:
Bestrijk de tortilla‘s met de tomatenketchup. Verdeel daarover de veldsla of rucola en komkommersalsa met daarop de shoarmareepjes. Rol de tortilla‘s op en serveer ze met knoflooksaus erover.
Bereidingstijd: circa 25 minuten.
Tip:
In plaats van shoarmavlees zijn gerookte kip- of hamreepjes ook heel lekker.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |